2010. december 24., péntek

Zelleres burgonyasaláta










A ma esti rántott hal mellé készítettem köretnek. Mi jobban szeretjük, mint a majonézes burgonyát, mert könnyebb, nem terheli annyira a gyomrot, a krumplipürétől pedig kicsit izgalmasabb köret. A zeller íze nagyon jól illik a haléhoz. Általában csak annyit készítek, amennyi rögtön el is fogy, mert a burgonya másnapra sajnos nagyon megszívja magát és megkeményedik, így eltenni nem érdemes.

Elkészítési idő: 45 perc

Zelleres burgonyasaláta

Hozzávalók:


  • 1 kg salátaburgonya ( pld. kifliburgonya)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 1 kisebb zellergumó
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:


  1. A burgonyát héjastól, a zellergumót megtisztítva enyhén sós vízben külön-külön feltesszük főni.
  2. Közben a vöröshagymát vékonyan félkarikákra vágjuk és ecetes-sós-cukros salátalevet készítünk.
  3. A megfőtt burgonyát langyosra hűtjük, a zellert pedig juliennre (vékony csíkokra) vágjuk.
  4. Egy mélyebb edénybe lerakunk egy sor felkarikázott burgonyát, megsózzuk majd a hagyma és a zeller következik.
  5. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok tartanak, a tetejére burgonyakarika kerüljön.
  6. Felöntjük a salátalével, tetejére frissen őrölt borsot szórunk és 4-5 óra hosszára beköltöztetjük a hűtőbe.
  7. Jól behűtve, a frissen kisütött hal mellé tálaljuk.





1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!